{ "title": "Kanal Tedavisi Sonrası Apse", "image": "https://www.apse.gen.tr/images/kanal-tedavisi-sonrasi-apse-3322.jpg", "date": "20.01.2024 11:45:19", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "Kanal tedavisi sonrası apse, günümüzde birçok kişide olan bu sorun oldukça sıkıntı yaratmaktadır. Kanal tedavisi olan kişilerin mutlaka dişinde oluşan ağrıları olacaktır. Çünkü yapılan işlemde dişin içerisinden sinirlerin öldürülmesi oldukça acı verebilir. Ayrıca kişilerde uygulanan kanal tedavisi işlemi kısa sürebilir fakat bir veya iki kez sürecek bir işlem değildir. Bu süreç bazen bir ay ya da daha fazla sürebilir. Diş çok hassas ve bakım isteyen bir durumdur, dişlerin iyi bakılmadığı zamanla ortaya çeşitli sorunlarla çıkmaktadır. Bu nedenle her insan ağız ve diş sağlığına önem vermelidir. Diş sorunu olan kişilerde birçok hekim çekilmemesi yerine kanal tedavi sürecini başlatır. Tabii ki bu süreçte uygulanan kanal tedavi sonrası dişin apse yapmamasıdır. Böyle bir sorun ortaya çıkmaması için diş hekiminin yapacağı işlem sonrası hastanın kullanması gereken birtakım antibiyotik ve ağrı kesici ilaçlardır. Hastaya uygulanırsa kanal tedavi sonrası diş apse yapmayacaktır.

Bunu birçok diş hekimi hesaba mutlaka koymuştur. Kanal tedavisi gören kişilerde diş apse yaparsa ve buna rağmen antibiyotik etki göstermiyorsa diş hekiminizin yapacağı tek bir işlem kalır. Bu en son düşünülen bir işlemdir. Diş çekilmesini tabii ki doktorunuz ilk aşamada istemez, fakat mecbur kalınırsa çekecektir. Ayrıca diş apseliyken doktorunuz çekmez. Her yerde bu böyledir çünkü kanal tedavi sürecinde oluşan bir enfeksiyon işinizi zora sokar. Bu nedenle büyük titizlikle diş hekimleri dişi kurtarma yoluna gider. Kurtarılamayan diş sonunda kökten çekilerek hasta rahatlatılır.

Kanal tedavisi sonrası apse olmaması için ne yapılmalıdır

Bu tamamen diş hekiminin yönlendirmesi sonucu olacak bir durumdur. Kanal tedavisi biten hastalar gerek görülürse ilaç desteği almalıdır. Ayrıca bu tür hastalarda apse nedeniyle ağızda oluşan kötü kokular oluşur. Hasta bu durumda kanal tedavisi sürecinde apse olmaması için ilaç diş çürümeden önlem alınmalıdır. Diş eti şişmesi durumunda iltihaplanmanın başladığı görülmektedir, bunun için tedavi süreci başlanarak ileri gitmesi engellenir. Kanal tedavisi gören hastalarda apse oluşmuşsa yanak oldukça şişmeye başlayacaktır. Sonucu netleştirmek için diş hekiminiz röntgen filim isteyerek sizi takibe alır. Bu durum hekiminiz tarafından engellenerek tedavisi mümkündür. Kanal tedavisi apse durumu geçicidir, hastalar mutlaka tedaviyi uygun şekilde kontrolleri aksatmadan giderek iyileşme sürecini hızlandırmalıdır. Sağlıklı dişlere sahip olmak için 6 ayda çürük oluşmadan doktor muayenesi olunmalıdır. Bu durum oluşacak kanal tedavisini engelleyerek hasta sağlıklı dişlere sahip olabilir.
" } ] }